HomeTown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

HomeTown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


HomeTown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Tell me about your hometown.

Answer:- Well, I have stayed in Jalandhar since my childhood. It is an international sports hub and has numerous tourists and traditional spots.

Question 2. What’s your hometown known for?

Answer:- As I mentioned in the previous question, my hometown is known as an international sports hub. Moreover, Jalandhar has the highest no of hospitals in Asia on the basis of area.

Question 3. Do you like your hometown?

Answer:- Absolutely, I love my hometown. There are lots of memories associated with it as I spent my life and childhood here.

Question 4. Is it big or small?

Answer:- It is 2nd biggest city in Punjab after Ludhiana. It has a population of around 30 million.

Question 5. How long have you been living there?

Answer:- I am staying here by birth. Its been 28 years now since I have stayed here.

Question 6. Do you think you’ll continue living there for a long time?

Answer:- Unfortunately, this may not happen. I work for an IT company in Bangalore and have to move there as soon as the company lifts work from home option.

Question 7. How has your town changed in the last 20 years?

Answer:- My town has drastically changed in the last 20 years. Previously there was a lot of greenery which is now replaced by tall buildings. However, roads and transport are improved a lot in recent years.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.