IELTS Speaking Test Part 1 ( Recycling ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 (Recycling) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Recycling ) Questions With Answer

Question 1:- Do you recycle? Why/why not?

Answer- yes, I do because I am a student as well as a member of an NGO to save the environment. I recycle the many things which are only used the first time and then never used, like plastic bottles, newspapers and bags. I use them to make a flower pot. Also, pen holders are made from the waste of plastic cups and cardboard. I really believe in R’s formula, which is reduced, reuse and recycle. In fact, I inspire by Nek Chand Saini because they made a very beautiful garden called Rock garden. He makes excellent use of rages, waste piles, ceramic and broken bangles, cups or pots to make unique things. Nek Chand has been an inspiration for all of us. And we are proud of him as a person and an artist.

Question 2:- What do you recycle?

Answer- I recycle many things, which I already told in my last answer. When I make anything, I collect the things first and then resemble them. I remember when I was in class 6. My school organised a competition it was parry and Evans recycling specialist. My friend and I had to participate. In fact, I got the first prize for making a beautiful doll with the help of a plastic bottle cutting hair or cloth. I never buy a single thing from the shop.

Question 3:- Do you always try to recycle paper and plastic?

Answer- Well, yes, my family and I have to try and reuse bags for shopping. Moreover, we try to use cloth bags which already stitch at home.

Question 5:- What is commonly recycled? What products?

Answer- well, the most commonly used to recycle are clothes, bottles and, paper or cardboard, and jars rather than any plastic items because They take more time to destroy also create pollution. Commonly recyclable materials include many kinds of jars, papers, metal, tyres, Steel, in fact, many things which we used to make like a candle ( wastage of candle wax to collect them and melting in high flame at last to give the shape of the candle)

Question 6:- Did you learn to recycle when you were a child?

Answer- yes, of course, I learnt a lot of things from school. The example of the candle, which I give an answer to in the previous question, I had to learn from a school time activities additional where an art teacher teaches home decoration items from the waste product.

Question 7:- Why have people’s attitudes towards recycling changed over the last several years?

Answer- because of awareness now a day everyone knew about the value of things, money and saving environment additional day non about pollution which also increased by waste things may be in the previous time the conversation is not too strong.

Question 8:- Do you think recycling is important?

Answer- definitely it is important because it helps to reduce the wastage think like water bag .also it helps to save the environment or pollution-free environment without dump items in the water and land as well as burn in the air. On the other hand, it directly saves the forest the trees with fewer uses of paper.

Question 9:- Will you keep recycling in the future?

Answer- yes, of course, and I give my share to save the environment as a member of an NGO.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.