Magazines & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Magazines & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Magazines & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What’s your favourite kind of music?

Answer:- I don’t listen to music usually, but at parties, I like to hear loud music which brings energy and a whole body.

Question 2:- Do you like to listen to live music?

Answer:- yes, I like to listen to live music because it is interactive and feels real.

Question 3:- Is live music popular in your country?

Answer:- as compared to foreign countries, India is not popular in live music, but music is famous in-country.

Question 4:- Have you ever been to a concert before? Or Have you ever been to a musical performance?

Answer:- no, I never have been to any concert, but there was a dandi program in my school, and at that time a popular singer came so I would not consider that as a concert, but it was a kind of program.

Question 5:- Do you often read newspapers?

Answer:- yes, I read the newspaper Daily to get an update about the country and about the foreign country as well. I will say it is my good hobby.

Question 6:- Do you prefer to read local news or international news?

Answer:- I have never thought about distinguishing between local news for international news because whenever I read, I like to read both news.

Question 7:- Which is more popular where you live, newspapers or magazines?

Answer:- not only in my area but I feel the whole state is formed of the newspaper rather than reading a magazine they everyone loves to get an update about the whole world.

Question 8:- Do many people today read newspapers?

Answer:- I will not say many people because the best alternative of the newspaper is social media where people get every news but talking about old age people they love to read.

Question 9:- In the future, do you think more people than today will read magazines or fewer people?

Answer:- I don’t think in the future people will read newspapers or magazines because nowadays social media have been a good substitute to make things easier so rather than reading long passages everyone loves to know things in short.

Question 10:- Do you think newspapers will be very important to you in the future?

Answer:- as I mentioned, newspapers and magazines will be not in trend in future because of good alternatives, so I think they will be not popular in future.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.