TV Programmes IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

TV Programmes IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


TV Programmes IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. What kind of TV programs do you like?-

Answer:- I love to watch anime programs such as tom and jerry and other popular cartoon shows. It helps me to relax my mind and overcome any stress I am having in my routine life.

Question 2. Do you often watch programs on TV or on your smartphone?-

Answer:- I usually watch programs on TV due to its bigger screen size as it adds to the experience and also is less painful to the eyes as mobile screens are small.

Question 3. Do you like watching the same kind of TV programs all the time?-

Answer:- Yes, I often watch the same cartoon, although not the same episode but yes, the same cartoon as I feel it detoxes me way better than other boring stuff.

Question 4. Do you talk with your friends about the TV programs that you watch?-

Answer:- No, a big no; I don’t want them to make fun of me watching cartoons that kids watch, so I never discussed these kinds of things. Moreover, it’s kind of a hidden thing to be kept to yourself for tackling situations that are stressful with more power and peace of mind.

Question 5. Do you think you watch TV too much?-

Answer:- I can’t really comment on that, as it totally depends upon my schedule. When I have long working hours and a busy schedule in the office, I don’t get time to relax at the end of the day. Usually, weekends are the ones when I watch the toons and that too if there are no family outing plans because family is important too.

Question 6. Why do some people watch Tv shows online?-

Answer:- The advancement in technology has shifted us from cable tv to dish setup boxes and now to online shows on the internet. I feel this is the need for time, and moving with the technology is what everyone prefers, so most of us watch tv shows online.

Question 7. Why do some people dislike watching TV?-

Answer:- People have their own thoughts for watching shows. In my case, I would treat it as detoxing my mind from stress, but others may think it is time killing and use the same time in doing something productive, so they avoid or dislike watching tv shows.

Question 8. What benefits can people get from watching foreign TV programs?-

Answer:- In my case and most of us as well, it helps us to forget the stress in our day to day lives and as it is a source of entertainment which is eventually built to move the toxicity of workload in ourselves. Also, by watching tv shows like cooking challenge etc. people like my mother learns new dishes every day and try them practically at home; some turn out to be delicious, but some are disasters, no offence.

Question 9. In your country is it possible for you to watch any TV programs in English?-

Answer:- Yes, of course, most of the channels have dual language support and also, every show if you are watching online comes with a multi-language option, and you can watch any show in your prefered language, such as English.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.