Weather & Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Weather & Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weather & Accommodation IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or a flat?

Answer:- I am residing in a two-bedroom flat with my husband and a two-year kid on the fourth floor of a high rise building in my hometown.

Question 2:- Is it a big place?

Answer:- Definitely not. As I am interested in staying in an individual house with my comfort zone, which should have a big lawn and many more, I am staying with fewer facilities.

Question 3:- How long have you lived there?

Answer:- I have been staying in this new flat for almost two years. During the pandemic time, we shifted to this flat and still continue.

Question 4:- What do you like about living there?

Answer:- I am fond of my place with beautiful nature near my house with a lot of mountains, and the natural beauty is fascinating, and I can’t take my eyes off when it rains here.

Question 5:- Is there a garden in the place you live in?

Answer:- Yes, We do have an open garden nursey as well, as I do have one at my home on my cute balcony.

Question 6:- Do you prefer hot weather or cold?

Answer:- It depends on the climatic conditions. If the weather is too hot, then I prefer cold water; otherwise, warm water.

Question 7:- Tell me about the weather in your country at different times of the year?

Answer:- India is a diverse country. We do have different climatic conditions based on the locations. In my hometown, the climatic conditions are neither too cool nor too hot. We do have a moderate climate.

Question 8:- Which time of the year did you enjoy the most when you were a child?

Answer:- When I was younger, I probably remember most of the time spent during summer because we do have a summer holiday for almost two months, so we enjoy those days.

Question 9:- Do you (usually) pay attention to the weather forecasts?

Answer:- Yes, indeed When I am planning to gout or for any vacation or for any events at first, I prefer to see weather predictions.

Question 10:- Has the weather changed much in your country in recent years?

Answer:- Yes definitely. The weather changed a lot when compared to a few decades ago because due to pollution.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Leave a Comment

Your email address will not be published.