Fruits and Vegetables IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Fruits and Vegetables IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Fruits and Vegetables IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Do you like fruits and vegetables? OR Do you like to eat fruit(s) and vegetables?

Answer:- Yes, I like to eat fruits and vegetables. Being health-conscious, The breakfast I have is entirely a mix of different fruits, and the major part of my lunch and dinner diet is veggies.

Question 2. How often do you eat fruits and vegetables? OR Do you often eat fruit(s) and vegetables?

Answer:- As I mentioned, I eat them regularly. Only on cheat days or when I am travelling, I may miss eating them.

Question 3. Why do you think fruits and vegetables are important for us?

Answer:- Fruits and Vegetables are important sources of vitamins and proteins. A great quote that I learned in my junior classes was, “an apple a day keeps the doctor away”. It states it all.

Question 4. What kind of fruit do you prefer?

Answer:- During the times of coronavirus, it was mentioned that one should eat citric fruits. I developed the habit of having oranges and Sweet lime.

Question 5. What fruit(s) (and /or vegetables) do you especially like to eat?

Answer:- There are alot of fruits I like, the one I love the most is Green apples for the crisp they offer and they are so juicy. For vegetables, I like to eat potatoes during summers and fenugreek leaves in winters.

Question 6. Do you like the same fruits and vegetables today as you did when you were a child?

Answer:- No, my taste and preferences changed drastically as I grew up. When I was a child, I hated gourds, and now I love having them every fourth day. Also, I was a fan of cherries at a younger age, whereas now, I like to eat not so fancy fruits.

Question 7. What fruit and vegetables did you like to eat when you were a child?

Answer:- During my childhood, I was very naughty, and I used to irritate my mom for my food habits; the only vegetables I liked were potatoes and Spinach.

Question 8. Is it easy (or convenient) to buy fruit and vegetables where you live?

Answer:- Yes, it is so much of a relief as we have a mother dairy near to my house. It supplies fresh vegetables from morning 5:00 am to Midnight. The prices are very cheap, and the quality is also good. Also, in the morning, many vendors come to sell the veggies.

Question 9. Do you think people should eat more fruits and vegetables?

Answer:- Yes, People should consume more fruits and veggies in the food they eat. They are the rich source of Protein and Vitamins essential for the human body. A certain kind of fruit or vegetable may have protein that cannot be substituted with anything else.

Question 10. Do you think it’s (really) necessary to eat fruits and vegetables?

Answer:- It is not necessary to eat fruits. I know many of my friends who don’t eat fruits and veggies on a daily basis. It is not a necessity for them. But for myself, I cannot imagine a day without them.

Question 11. How much fruit and vegetables do you think a person needs to stay healthy?

Answer:- At least one fruit a day and anyone vegetable incorporated in any Meal of the day.

Follow Us on IELTSFever Facebook 

Also read: Describe a Time You Needed to Use Imagination

Leave a Comment

Your email address will not be published.